Косынка рыбловная оснащенная
UA MarketКиївFishing-braid.pp.uaНовини​Нюанси морської наживки
Контакти

​Нюанси морської наживки

Нюанси морської наживки

Напевно, не кожен рибалка знає, що при лові риби в морі також використовується наживка. Використовуйте це в певних ситуаціях, щоб залучити велику кількість морських мешканців до вашого місця риболовлі, що значно підвищує ваші шанси на успіх, і щоб утримати їх там під час риболовлі (що не менш важливо).

Тема морської наживки рідко обговорюється і навіть в моєму місті мало хто використовує морську наживку при лові в солоній воді, в основному через необізнаність рибалок в цьому питанні.

Хочу поділитися особистим досвідом і розповісти про склад наживки, способи приготування та особливості годування в конкретних умовах.

Приготування морської наживки

З чого повинна складатися наша наживка? По-перше, ось рибний фарш. Найкраще купити його на ринку, а вдома перемолоти на м’ясорубці. Зазвичай їдять атерину, анчоуси, тюльку, сайру, але принципової різниці між ними немає. Якщо у вашій м’ясорубці можна використовувати різні насадки для подрібнення, вибирайте ту, яка дає великі шматки, не розбиваючи їх на суцільну липку масу. Це важливо, тому що приманку необхідно змивати з годівниці, інакше вона розіб’ється на дні. Також готову рибу можна просто нарізати гострим ножем на шматки, потім віджати і потерти шматочки, щоб вони пустили сік.

В отриману суміш варто додати трохи ароматизаторів або інших речовин, що стимулюють клювання. Наприклад, у продажу можна зустріти засушену кров - порошкоподібну речовину, яка пахне кров'ю і здатна залучати хижаків. Риб'ячий жир також ідеально підходить. Додам, що для приготування фаршу необов'язково використовувати дрібну рибу, можна і велику. Головною умовою успішної підгодівлі є свіжість наживки, тому її необхідно готувати безпосередньо перед риболовлею або зберігати в холодильнику. І ні в якому разі не залишайте наживку надовго на сонці, інакше вона зіпсується. Другим видом наживки для морської риболовлі можуть бути подрібнені молюски, наприклад мідії.

Чистити їх взагалі не потрібно. Розсипте ці раковини на тверду поверхню і роздавіть їх камінням. Особливо корисна ця приманка для бичків, які харчуються м'ясом. Зазначу, що його можна змішувати з нарізаною рибою. Також в якості наживки можна використовувати обрізки промитої риби, курячі субпродукти, креветки і т. д., а також продаються готові суміші підгодовування для морської рибалки виробництва відомих фірм. Наприклад, SENSAS має асортимент приманок для цього виду риболовлі, а також компанія виробляє ряд продуктів на основі сардин і анчоусів: «Сардинова олія», «Консервовані сардини», «Сардиновий соус» і «Анчоусний соус». Ці приманки (якими я користувався) дуже хороші, але вони не завжди є в магазинах і, чесно кажучи, вони дорогі. Я сам навчився робити щось подібне вдома. Купую свіжу дрібну рибу, злегка обсмажую на олії і пропускаю через м'ясорубку. Для баласту використовую якусь кашу і змішую з нею. Взагалі я знаю, що в якості наживки можна використовувати практично будь-які рибні консерви, але знову ж таки це буде дуже дорого.

25 березня 2024
© 2024 Fishing-braid.pp.ua Поскаржитися на зміст
Створення інтернет сайту
Сайт створений на платформі UA MarketUA Market