Косынка рыбловная оснащенная
UA MarketКиївFishing-braid.pp.ua​Красиву назву має синя риба
Контакти
Інформ. сторінки
  • ​Красиву назву має синя риба

​Красиву назву має синя риба

Красиву назву має синя риба

Синя риба - хижа риба з надзвичайно красивою назвою, яка мешкає в теплих водах Азовського, Чорного морів і Керченської протоки. Синя риба - соціальна риба, вона подорожує зграями і харчується іншими рибами як на глибині, так і біля поверхні.

Зграї цієї риби часто наближаються до берегової лінії, коли вони діють як справжні мисливці, ловлячи інші види риб, якими вони люблять харчуватися: кефаль, сардини, ставриду, молюска, анчоуси, шпроти та інших представників рибного світу. Синя риба все ж воліє харчуватися молоддю, тому полюють на неї в лиманах. Часто в безвітряні дні можна спостерігати незабутнє видовище хижого полювання – бенкет зграй синьої риби, яка часто вистрибує з окропу в погоні за молоддю; нагадує дитячу гру в ловлю., але закінчення гра була не такою гарною, як ми собі уявляли.

опис синьої риби

Довжина цієї риби становить близько одного метра і більше, а маса великих особин досягає 15 кілограм. У цієї рибки тонке, стиснуте з боків сріблясто-зелене тіло, соковита темно-синя спина і біле черевце, яке теж переливається сріблом.

Щелепи рота, як і у багатьох хижих риб, злегка висунуті вперед, а сам рот покритий частоколом гострих зубів.

Дозріває риба приблизно через чотири-п’ять років, за цей час вона досягає півметра в довжину.

Риби не відкладають ікру цілком, а діляться на невеликі групи і плавають у воді для нересту з червня по серпень.

ловля синьої риби

Любительська або професійна риболовля починається в кінці липня - початку серпня і триває до середини листопада. Цю рибу можна ловити з берега, але найкраще її ловити з човна.

Любительська ловля цієї активної хижої риби, яка своїм зовнішнім виглядом нагадує морську рибу або хамсу, може здійснюватися за допомогою блешні.

Рибалки-любителі та умільці роблять ці приманки своїми руками з пластин нержавіючої сталі, сталь для цього підходить ідеально.

Розміри сталевої пластини (ложки, що ззовні має форму повітряного змія) становлять приблизно 110 x 12 (6) x 4 мм, де 110 мм — довжина ложки, 12 мм — ширина в найширшому місці, 6 мм і має товщину 4 мм у найвужчому місці. Фрезерування сталевої пластини у формі анчоуса призводить до отримання першокласної, міцної, довговічної ложки для лову синьої риби, спритної, сильної хижої риби.

Хорошим варіантом є ловля живцем, яка може бути різної конструкції, найпростіший - це волосінь з двома ремінцями, над ними, на відстані приблизно 45 + (-) 5 см, розташоване грузило для рибальської наживки. . Маса оливок фіксована, не менше 30 грамів і не більше 40 грамів.

Також синю рибу можна ловити на спінінг, схожий на оснастку Тирана, коли до основної волосіні прив'язують кілька коротких повідків або повідця і прив'язують до нього невеликий блискучий гачок. Всю просту конструкцію Тирана охоплює легке грузило.

Хвилеподібний рух, створюваний задумом цього тирана у воді, нагадує блакитній рибі зграю мальків, які безстрашно атакують, хапаючи і ковтаючи гачок повним зубами ротом, як пастку.

Найпоширенішим способом лову оселедця у рибалок-любителів є далекий закид на вудку. В даному випадку в якості наживки можна використовувати сашимі: анчоуси, шпроти та іншу рибу, але головне, щоб колір риби був сріблястим, саме він буде приваблювати синю рибу, до речі, саму синю рибу. Підходить для живої наживки меншого розміру або частково без голови.

Час для лову синьої риби обмежений часом доби, оскільки вона буде на полюванні, годуватиметься лише рано вранці на сході сонця та ввечері на заході сонця, ніколи не надто пізно чи надто рано.

Улюблене місце проживання цієї риби - каламутна вода, але після шторму вода починає світлішати, тому ці поради варто враховувати.

Інтенсивність, азарт і зосередженість рекреаційного рибальства схожі на полювання на рабів, усе в пошуках хижака, який є хитрим і спритним і не здасться до останнього моменту.

Якщо все вдасться, додому можна повернутися з великим уловом синьої риби, з якої потім можна приготувати смачні рибні делікатеси: тушонку або рибне філе в тісті.

© 2024 Fishing-braid.pp.ua Поскаржитися на зміст
Створення інтернет сайту
Сайт створений на платформі UA MarketUA Market