Косынка рыбловная оснащенная
UA MarketКиївFishing-braid.pp.uaСтаттіАзартні ігри та ефективний спуфінг
Контакти

Азартні ігри та ефективний спуфінг

Азартні ігри та ефективний спуфінг

Існує багато способів лову морської риби, але найвеселіший, захоплюючий і ефективний – це тролінг. Зауважте, що для риболовлі таким способом вам потрібен човен. Цей спосіб лову має масу переваг, одним з яких є можливість зловити пристойний трофей.

основна концепція

Для новачків у риболовлі концепція тролінгу є загадковою. що це? Тролінг - це ловля спінінгом, який розміщується на човні або човні з мотором. По суті, вони просто тягнуть наживку за плаваючим човном або човном, і важливо правильно підібрати все необхідне для цього процесу.

Цей вид риболовлі можна проводити в замерзлих стоячих водоймах, річках, а також є морські види. Основна мета - вилов великих трофеїв з води, для цього в якості наживки використовуються великі приманки:

свінгер;

вібраційна ложка;

силіконові;

живець

Тут не потрібно кріпити приманку, просто потягніть її за човен.

Особливо популярна осіння риболовля, в цей час риба намагається відновити запаси жиру за зиму і кидається на приманки всіх кольорів і форм. Офшорний тролінг особливо популярний у цю пору року; літня спека минула, а прохолодний морський бриз дозволяє ловити рибу у вибраному місці протягом тривалого часу.

Особливості офшорного тролінгу

Тому відразу зазначимо, що морська риболовля таким способом вимагає найвищої відповідальності при виборі спорядження і штучної наживки. Не варто економити на покупках, важливо вибирати тільки якісні товари, які не підведуть вас у найважчі моменти. Процес здійснюється на човні, на бортах якого встановлено необхідну кількість спеціальних металевих чашок, в які після закидання приманки встановлюється снасть. Крім того, для успішної риболовлі вам знадобиться спеціальне спорядження (спуски, глайдери, підставки, грузила), які допоможуть утримувати приманку на безпечній відстані від човна і на необхідній глибині під час вилучення. Щоб морська ловля на тролінг була успішною, необхідно вибрати якісне вудилище, яке легко витримує високі експлуатаційні навантаження під час використання. Зверніть увагу, що на цю приманку може атакувати риба вагою в кілька кілограмів. Рекомендується вибирати швидкохідну поворотну вудку довжиною в діапазоні 1,7-2,5 метра.

Професійні тролінгові вудилища не мають напрямних кілець, а замість них оснащені роликами. Що стосується тестування, то варто розглядати моделі з показниками від 200 до 500 грам. Вибір тестового індикатора залежить від ваги і розміру приманки, яку ви плануєте використовувати. Що стосується барабанів, то профі рекомендують розглядати преміальні множники, звичайно, можна розглянути й інші варіанти, але вони будуть менш надійними. Обрана котушка повинна мати шпулю, на яку можна легко помістити до 250 метрів плетеної волосіні з перетином 0,6-0,8 мм (мінімальне навантаження на розрив 45 кг). Сучасні моделі офшорних котушок для тролінгу повинні бути оснащені направляючими волосіні; багато хто також має лічильники довжини волосіні.

При виборі котушки для спінінга для морської риболовлі рекомендується звертати увагу на кількість підшипників, в цьому випадку діє правило: чим більше, тим краще. Додатково важливо відзначити підпорядкований номер моделі, що розглядається. Чим менше, тим легше впоратися з отриманням великого трофею. В якості наживки можна використовувати восьминога, а живу рибу можна підвісити на гачок. Якщо під час лову вам необхідно витягнути волосінь на високій швидкості, то відмінно підійде свінгер з довжиною тіла більше 25 см.

Зверніть увагу, що успіх у вилові великих трофеїв багато в чому залежить від майстерності рибалки. Важливо продовжувати експериментувати не лише з вибором наживки, а й зі швидкістю вилучення та зміною горизонтів лову. Вибір місця для морського тролінгу – це окрема тема, яку не можна обговорити в кількох словах. Єдине, що я можу порекомендувати, це стежити за птахами, які кружляють над морем. чому Птахи полюють на дрібну рибу, що спливає на поверхню, а як відомо, де зграя дрібної риби, там і великий хижак.

Як вибрати все необхідне?

Щоб процес риболовлі пройшов бездоганно, спочатку слід розглянути його основні складові. Човни і двигуни підбираються виключно виходячи з фінансових можливостей. Але вудилища і снасті підбираються за певними критеріями. Для тролінгу в Чорному морі потрібні наступні компоненти:

обертовий стрижень;

Барабан має хороші тягові характеристики;

Високоякісна нитка;

різні приманки;

Якісні аксесуари.

пропозиція! Офшорний тролінг не вимагає шикарного непомітного спорядження, все має бути надійним.
Спорядження для тролінгу може мати якісні компоненти, але неякісні аксесуари, такі як вертлюги, застібки та гаки без вузлів, можуть все зіпсувати. Вибираючи ці дрібниці, придивіться до показника максимальної ваги, він стане основним показником при виборі.

наживка

Для лову хижака в Чорному морі можна використовувати різноманітні приманки:

Вибирайте великий шейкер довжиною не менше 25 сантиметрів. Колір бажано натуральний і максимально схожий на рибу у воді.

Також можна використовувати силіконову приманку, але найкраще підходить їстівна серія. Відбирають раків, німф, великих черв'яків, додатково оснащують їх джигами або монтують зміщеними і розрізними чебулашками. Використовуйте вагу не менше 80 грам.

Вібраційні совки добре працюють у морі, з точки зору розміру вибирайте совки з довгим плоским корпусом. Також можна використовувати затискачі.

Ловля на живця менш популярна, але деякі люди віддають перевагу цьому способу. Ще живу дрібну рибу наживляють Т-бейтом або подвійною приманкою, бувають випадки, коли для тролінгу використовують дві такі приманки.

Судновий ехолот не заважає.

Тролінг: поради та підказки від професіоналів

Отже, перше, що потрібно врахувати, це те, що приманка повинна бути розташована подалі від човна. Рекомендована відстань становить 100-120 метрів; якщо відстань коротша, ефективність приманки може бути скомпрометована під час руху човна на високих швидкостях.

Швидкість ведення - індивідуальне рішення, слід враховувати тип використовуваної приманки і параметри воблера і блешні. Зверніть увагу, що в грі наживки не повинно бути зайвих рухів, неприродних для поведінки риби.

Після закидання приманки на потрібну відстань вудку необхідно встановити в металевий стаканчик, який повинен бути на ємності. Важливо знати, що ловля морських тролів є досить серйозним видом риболовлі. Не рекомендується тримати снасть в руці, так як в момент покльовки може статися сильний удар, з яким рибалка може не впоратися, і тому дорога снасть закінчується падінням у воду.

Зупиніть човен відразу після клювання, зробіть різкий і потужний гачок і починайте ловити, як тільки відчуєте опір риби. Не потрібно форсувати інцидент, тому що якщо трофей великий, він зможе прорвати лінію після наступного пориву. Принісши рибу в човен, акуратно підсуньте її під зябра і вийміть з води.

25 березня 2024
© 2024 Fishing-braid.pp.ua Поскаржитися на зміст
Створення інтернет сайту
Сайт створений на платформі UA MarketUA Market